Egyesület alakulása

Palé település halmozottan hátrányos település. Az emberek a mindennapos problémák, küszködések miatt itt is ugyanúgy bezárkóztak a saját világukba, mint máshol.

Szükség volt egy térre, ahol másra is lehet fókuszálni, ahol egy kicsit ki lehet lépni a napi taposómalomból, és minőségi időt el lehet tölteni úgy, hogy közben felfedezzük újra a közösség adta lehetőségeket, újra észrevesszük a szomszédokat, ismerősöket. Fontos szempont az is ebben a nehéz gazdasági helyzetben, hogy mindez ne kerüljön egy vagyonba.

A Paléért Egyesület 2016 őszén alakult meg. Az egyesület alapszabálya értelmében az elsődleges célja Palé értékeinek jobb kiaknázása a faluszépítés, környezetápolás, kultúra területén. A céltudatos és korszerű községkép kialakításáért, a községben igénybe vehető szolgáltatások magas színvonalon történő működtetéséért a község polgárait és az egyesület tagjait tevékenyen szervezze és motiválja. Az egyesület tevékenysége során céljai megvalósítása érdekében együttműködik a helyi önkormányzattal, a települési intézményekkel, valamint civil szervezetekkel, továbbá a térségben működő hasonló célokat és tevékenységeket végző szervezetekkel.

Az egyesület tagdíjjakból, önkormányzati támogatásból, pályázati támogatásokból tartja fenn magát, jelenleg 34 tagja van.

Az egyesületünk az elmúlt két évben több kirándulást szervezett, a tagok színházi előadáson vettek részt.

Közös erővel fagyal sövényt telepítettünk a község temetője köré, Paléba vezető úton gyümölcsfák lettek telepítve, a játszótérre cédrusok lettek elültetve. Virágokkal tudtuk szépíteni kis községünket. A galériában található képek talán valamit visszaadnak abból a jókedvből, hangulatból, ami közös tevékenykedéseink közben az egyesületi tagok között kialakult.

A hozzászólások jelenleg ezen a részen nincs engedélyezve.